+31 (0)6 23 57 46 12
Freid Coaching & Recruitment: krachtige verbinder voor talent en gedreven organisaties.

4 TIPS VOOR EEN DUURZAME RELATIE MET UW MEDEWERKERS

13 juni 2022

Kies voor maatwerkoplossingen en ga voor één-op-één-contact met een recruiter. Belangrijk hierbij is dat u kiest voor een recruiter die echt weet waarover het gaat.

4 TIPS VOOR EEN DUURZAME RELATIE MET UW MEDEWERKERS 

1. GA HET GESPREK AAN MET UW MEDEWERKERS 

Zijn mensen nog tevreden in bestaande functies of misschien wel op zoek naar meer? Meer uitdaging, afwisseling of iets anders? Doorstroming kan helpen bij de invulling van vacatures. U voorkomt hiermee niet alleen een te hoge werkdruk doordat een vacature niet ingevuld is, ook maakt u uw huidige werknemer blij. Bovendien zorgt dit voor commitment en dat draagt bij aan een langdurige arbeidsrelatie. 

 

2. RECRUITMENTDRUK OPVANGEN 

De druk op recruitmentafdelingen loopt op. Vacatures te over, maar het vinden van talent is lastig. Veel organisaties kampen met een lage capaciteit van recruitment- of HR-afdelingen. Deze nemen de specialistische taak van werven en selecteren op zich, maar beschikken niet altijd over (ervaren) recruitment professionals. Externe recruiters kunnen een oplossing bieden en kennen voordelen: 

  • Zij vangen de pieken op momenten dat de vraag hoog is op. Dit biedt u als werkgever meer flexibiliteit; 
  • Recruiters werken proactief en hebben een vacature vaak sneller gevuld dan dat u dat zelf kunt; 
  • Recruiters behalen vaak een uitstekend resultaat kijkend naar de match en duurzaamheid van de invulling; 
  • Ze zijn ervaren, hebben een netwerk en weten hun weg binnen de markt te vinden; 
  • Uw HR-afdeling houdt meer tijd over om te focussen op het behoud en managen van de werknemers die er al wel zijn. 

 

3. EEN FITTE WERKNEMER, EEN BETER RESULTAAT 

Besteed aandacht aan het thema gezondheid en maak dit bespreekbaar op de werkvloer. Mariëtte Hamer van de Sociaal-Economische Raad (SER) vestigde een paar jaar geleden de aandacht op chronische ziekte bij werknemers. ‘Het aantal langdurig zieken groeit snel en plaagt al een vijfde van de beroepsbevolking’, zei ze. ‘Deze medewerkers kunnen echter ‘gewoon’ blijven doorwerken als werkgever en werknemer in een vroeg stadium een gesprek met elkaar aangaan over wat mogelijk is en wat niet1.’ 

 

Een situatie bespreekbaar maken, daar draait het om volgens Jan Freid. ‘De kans is dan groter op blijvende arbeidsparticipatie van chronisch zieken. En dat is nodig met een vergrijzende beroepsbevolking – ook in het kader van langer doorwerken en duurzame inzetbaarheid. Investeren in het personeel dat bij u werkt is ontzettend belangrijk. Door te focussen op gezondheid zal uitval minder worden. Zo kunt u er als werkgever prima voor kiezen een sportabonnement te vergoeden. Of wat dacht u van werknemers de mogelijkheid bieden ‘onder werktijd’ te sporten door ze dag flexibel in te laten delen of gezond eten aan te bieden in het bedrijfsrestaurant. Ook de geestelijke gezondheid van personeel mag niet worden vergeten, daar kunt u als bedrijf een adviserende rol innemen en er zijn voor uw werknemers.’ 

 

4. RECRUITMENT UITBESTEDEN? WAAR LET U OP? 

Kies voor maatwerkoplossingen en ga voor één-op-één-contact met een recruiter. Belangrijk hierbij is dat u kiest voor een recruiter die echt weet waarover het gaat. Een ervaren recruiter weet precies wat de rol inhoudt, in wat voor bedrijfscultuur iemand terechtkomt en met wie deze persoon te maken krijgt. Maar die ook blijk geeft van begrip van de gestelde wensen en verwachtingen. Een goede recruiter wil begrijpen wie er voor hem zit, leeft zich in en neemt ruim de tijd om te achterhalen welke wensen spelen. Een goede inventarisatie kost tijd maar levert zeker op. Als er een goede klik is met kandidaat en opdrachtgever is een succesvolle match snel gemaakt! Een ervaren recruiter helpt bovendien met het opstellen van arbeidsvoorwaarden en maakt afspraken. ‘Investeer in een professional met ervaring, maar wel een die bij je past, dan investeer je met zekerheid in een duurzame relatie met toekomstig medewerkers,’ aldus Jan.  

Meer nieuwsberichten

Goede loopbaancoaching? Stel niet je loopbaan maar jezelf centraal

Denk je een expert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en begeleiding nodig te hebben om je loopbaan te (her)ontdekken? Een loopbaancoach kan de oplossing zijn

Hoe kies je een échte coach?

Hoeveel coaches er precies zijn in Nederland, weet niemand. Vast staat dat het aantal zich in razend tempo ontwikkelt.

HET MANAGEN VAN DE MANAGER IN DE PRAKTIJK

Na een periode van zelfreflectie hebben we samen de coachvraag omschreven: hoe word ik gelukkiger in mijn werkzame leven?

EEN GOEDE MATCH BEGINT BIJ DE BASIS

Mensen helpen talent optimaal te gebruiken. Eigen talent én talent van medewerkers. Daar zit de kracht van Freid Coaching & Recruitment.

Geen organisatie, coachee of kandidaat is hetzelfde. Met onze persoonlijke en betrokken aanpak, creëren we een duurzame en resultaatgerichte verbinding.